18. mar, 2016

Du blir hva du tenker!

Vi kjenner alle sitatet: «Du blir hva du spiser!». Det har fått meg til å tenke på at du blir hva du putter i deg, altså hva jeg putter inn i meg av mental eller åndelig «føde». Jeg blir hva jeg putter i meg av «knagger» og da helst «positive knagger»!

Jeg har opplevd, og opplever stadig, at folk jeg kjenner og leser om har fylt opp eller fyller på med «negative holdninger og meninger». Jeg setter negative ting med tødler fordi det kan være alt i fra å fokusere på det man ikke kan/greier, dårlig musikk, dårlige filmer til nedsnakking av politiske og sosiale meninger eller at kommunen «ikke gjør jobben sin». Min erfaring er at da blir man negativ, da føler man ikke bra. Du blir hva du omgir deg med tenker jeg.

Jeg vet jeg forenkler her og at livet ikke er svart eller hvitt, positivt eller negativt, men at vi må leve i paradokset mellom det som er positiv og negativt, samt at alle har sin historie å fortelle. Men jeg har prøvd begge deler – fylle livet mitt med negative ting og latt meg dra ned av negative tanker, og sjølsagt med positive ting og tanker (igjen rommer positive og negative ting her mye forskjellig). Så jeg VET at for min del når jeg velger å være positiv (vanskelig å være det noen ganger selv om jeg har valgt det), leser positive bøker, gjør kreative ting i og utenfor hjemmet vårt, prøver å omgi meg med positive mennesker(ja jeg vet at det greier vi ikke å være hele tiden), hører på musikk som bringer gode og positive følelser i meg, søker aktiviteter som bygger meg opp. Jeg blir da det jeg omgir meg med. Positiv og full av glede og tålmodig med mine nærmeste. Jeg finner «positive knagger».

En god test på om det du omgir deg med er bra for deg, din familie og venner, er hvordan du oppfører deg mot dine nærmeste etter at du har omgitt deg med en type mennesker, eller litteratur, bøker, filmer og aktiviteter. Får den tingen du nettopp har omgitt deg med eller utført, til å behandle deg selv og dine nærmeste med tålmodighet, glede, positivitet og kjærlighet, eller får det deg til å være utålmodig, negativitet og irritert?

Det er så mye negativitet i verden rundt oss og i livet ellers at det kan være hardt innimellom, så derfor velger jeg, og søker så hardt jeg kan, det som er positivt og som gjør meg mer positiv og kjærlig mot min familie, mine omgivelser og meg selv.

Konklusjonen er; Let etter «positive knagger»! De er der hvis du leter eller kikker litt opp!Og sannsynligvis er de mye nærmere enn du tror.

Ha ei positiv helg🙂