10. feb, 2016

På interrail med fatter'n

På InterRail med fatter’n

Interrail var i utgangspunktet ei ordning som skulle markere 50-årsjubilleet for den internasjonale jernbaneunionen i 1972. Nå har den vært videreført i over 40 år.

 

 

 

 

Historien om interrail

Da InterRail ble lansert fikk ungdommer fra hele Europa for første gang mulighet og utforske “verden” på egenhånd på en rimelig og trygg måte.

Togluffingen ble selve overgangsriten fra ungdom til voksen for mange.

Det som begynte som et engangstilbud sommeren 1972 ble raskt et permanent suksesskonsept.

Hundretusen skandinaviske ungdommer har de siste 40 åra sovet på slitne tog, drasset på ryggsekker, vasket seg på togstasjoner, samlet opplevelser og nye venner Europa rundt.

 Over 30 millioner har siden 1972 reist med InterRail gjennom Europa. I tiden før Ryanair og Norwegian var det dyrt og kunne være vanskelig å reise. InterRail ungdommer ga da en mulighet tidligere generasjoner bare kunne drømme om

InterRail ble synonymt med frihet – dette var måten og oppleve og utforske verden, reise og lære om seg selv og egne grenser.

Interessen for InterRail sank på 90-tallet og på store deler av 00-tallet, men nå er det økende interesse. Mye på grunn av at de tilbyr nye billettyper, og har utvidet tilbud til alle aldersgrupper.

 - I dag reiser man kortere og oftere, og det tilbys billetter med flere ulike gyldighetsperioder, i tillegg til flere muligheter for de som ønsker bedre komfort. Folk velger ikke nødvendigvis å reise med tog i dag fordi det er billig, som for 25 år siden, men fordi det gir en annen opplevelse enn å fly

- Det er flere fordeler med å reise med tog – hvis man klarer å glemme alt stress og mediestyret med NSB, forsinkelser og pendling. Du kan reise mer spontant Det er en avslappende måte å reise, man slipper flyplassenes sikkerhetskontroll og man reiser direkte fra sentrum i en by til sentrum i en annen, kan utforske nye destinasjoner ved å reise med tog, som flypassasjerer går glipp av.

 Med tog har du mulighet å stoppe langs veien og oppleve mindre steder som har egne personligheter. Det gir deg en variasjon i ferien som ingen andre reisemåter gir.

- Så kan man jo velge å fly den ene veien, for eksempel ta toget ned til Hellas, båt ut til øyene og så fly hjem igjen. Undertegnede valgte forresten å ta toget til Bergen for å skrive og rekke en deadline, men tok flyet hjem igjen

I dag finnes interrail i flere varianter, for ungdommer, barn, voksne og senior. I tillegg til den klassiske varianten med ubegrensede reiser en måned, kan man også kjøpe flexikort, med begrensede antall dager og land.

 

Forberedelser

Det var en slik tur jeg og min sønn Anthon, som da var litt under 12 år, valgte. Vi kjøpte en pakke som varte i 10 dager inkludert 5 reiser. Og jeg må si med en gang at interrail absolutt er noe å anbefale hvis en skal oppleve noe annerledes sammen med sine barn. Anthons største ønske var Paris og Eiffeltårnet og heldigvis ikke Euro-Disney som kanskje mange andre gutter i hans alder ville valgt. Hans ønsket var rett og slett å oppleve noe han ikke fikk sett når han er sammen med sin mor på sine årlige sydenturer. Derfor ble dette utgangspunktet for reiseplanen vår.

 Jeg ringte derfor NSB, en kan selvsagt bestille alt på nett, men jeg valgte å ringe da jeg var litt grønn og trengte råd og veiledning. Og dette hadde jeg helt klart igjen for.  Det jeg måtte ha klart når jeg ringte var pass og VISA-kort. Vi hadde som sagt 5 dager å reise på og da må en tenke på at hvis du passerer midnatt på ei reise har du faktisk brukt opp 2 av dagene. Det også viktig å merke seg at reiser i Norge ikke er inkludert i interrailbilletten. Heldigvis er det rabattordninger som gjør det rimelig å reise til grensen ut av Norge. Det er ikke slik det var i starten på interrailens historie der du bare kunne gå av og på tog som du selv ønsket. Nå må og bør du bestille plass på togene du skal reise med for å få sitteplass og i Frankrike får du faktisk ikke være med hvis du ikke har plassbillett. 

Vi valgte å ta bussen fra Kristiansund til Oppdal og nattog til Oslo og videre til Gøteborg. Det kan bli en del skifter av tog på veien og det er gjerne korte tidsdifferanser mellom ankomst og avgang, men dette gikk mye bedre enn jeg fryktet. En lærte seg etterhvert og «å lese» stasjonene og vi hadde alltid en policy om å sjekke hvorfra togene gikk videre før vi eventuelt sjekket ut stedene vi stoppet på. Det hendte nemlig at vi hadde litt tid på oss før vi dro videre. Vi valgte å kjøre raskest mulig ned til Paris for heller å ta det med ro hjemover.

 Jeg bestilte både turen til Paris, overnatting der og reisen videre før vi dro hjemmefra. Det samme gjorde jeg fra Paris til Frankfurt som var vårt neste mål og fra Berlin og hjem. Vi valgte å avvente med å bestille tur videre fra Frankfurt til Berlin da vi ønsket å være litt fleksible og ta ting litt på sparket slik de opprinnelige interrailturene var. Jeg brukte Booking.com for bestilling av overnatting. Da betalte vi ikke før ankomst, men var sikret rom. Det finnes mange som tilbyr dette, men jeg var veldig fornøyd med denne løsningen.

 Vi hadde også kjøpt en del forhåndsinfo om stedene vi hadde bestemt oss for å reise til. Det finnes mange informative lommeguider for de fleste byene i Europa i bokhandelen. Vi hadde med oss PC på turen, men dette er ikke nødvending da det er utlåns PC’er på stort sett alle hospits og hostels i Europa. Der bestilte vi overnatting på de andre stedene vi reiste til. Togbillettene videre fikk vi på togstasjonene. Dette betalte vi et lite gebyr for, men da var vi sikret plass. I alt kostet plassene på togene ca. 1200 kroner i tillegg til selve interrailbilletten. I tillegg kostet togbillettene i Norge frem og tilbake fra Gøteborg ca. 1 400 kroner. Selve Interrail-billetten kostet i alt ca. 3 300 kroner for oss to. Så totalt hadde vi reisekostnader inkludert reisen i Norge på 6 600 kroner. I tillegg kom overnatting på 3 500.  Og det var verdt hver krone.

 Vi var innom storbyene Paris, Frankfurt og Berlin og det er ikke noe problem med å fylle dagene med interessante opplevelser for barn. Det er uansett lurt å planlegge litt når en kommer til de forskjellige stedene, noe en får god tid til på togreisene. Derfor er lommeguidene veldig smarte å ha med. Vi valgte oss ut plasser vi ønsket å besøke og da var zoo, kjente byggverk og plasser i tillegg til museer der vi fant dinosaurer, sjeldne planter og teknologi som var viktigst. Og det fine var at en kunne få rabattpriser på flere steder når en var på ett sted. Her er det penger å spare.

 

Selve turen

Vi fikk gleden av å oppleve Eiffeltårnet, Champs-Elysées, Triumfbuen i Paris, Science Center, Palmengarten og stor eplevinfestival i Frankfurt, Pariser Platz med Brandenburger Tor, Aqua Dom Sealife, Madame Tussauds, Legoland, Berliner Zoo(Europas eldste) og Summer in the city, en av Europas største markeder i Berlin.

Det flotte er at de fleste hostellene ligger i rimelig nærhet til alle attraksjonene og en kan lett reise med det godt utbygde og lett oversiktlige kollektivtilbudet som finnes i alle byene.

 Vi hadde en avtale om at når vi skulle om bord på eller gå av toget så skulle Anthon alltid holde et godt tak i sekken min. Dette gjaldt også når vi gikk i gater der det var mye folk. Vi kjedet oss aldri for det var mer enn nok å se på og oppleve. Det var veldig greit å ha 3 – 4 dager i hver by. Da fikk vi ro til å bli kjent og kunne se på flere ting. Vi hadde alltid en rutine på å sjekke når og hvorfra gikk togene videre den første dagen etter at vi kom frem. Dette gjorde det enkelt å finne frem uten stress når vi skulle reise videre.

 

Noen tips etter å ha prøvd interrail for første gang med barn:

Bestill de fleste togreisene på forhånd da er du sikret sitteplass og i noen land får du ikke reise uten plassbillett.

Bruk en stor og romslig ryggsekk på ca. 70 liter med mange lommer og smårom, koffert og bag egner seg ikke.

Pakk enkle klær som t-skjorter, joggebukser og et par dongeribukser, ei tynn jakke og shorts. I tillegg sokker og undertøy. Noe av dette kan kjøpes billig underveis hvis en ikke vil ha med seg så mye.

Plaster og hodepinetabletter kan være smart, en vet aldri om en kommer borti noe og får rift eller slår seg.

Kamera og mobiltelefon er et must.

 

Konklusjon

Det er overhodet ikke noe problem å ha med seg barn på en slik reise. Vi koste oss hele tiden og fikk en opplevelse for livet og en ny positiv knagg i livet.

Det har også inspirert oss til å tenke på neste reiseopplevelse. Og da går turen til Benin for å besøke vårt fadderbarn gjennom Plan.